zondag 30 juni 2013

Heerlijk genieten

30 juni

Wat een heerlijke dag, lekker zomer weertje, eindelijk kunnen dan de ramen en deuren open en met de blote benen in de zon. Wat hebben we hier lang op moeten wachten. Zou het dan nu eindelijk zomer worden. Onze jongste heeft er al een week zomervakantie opzitten, (vakanties zijn hier beetje anders dan in de rest van het land) en het voelt nu pas een beetje als zomervakantie zei ze net.
Begin deze week weer verder gegaan met een nieuw blok van de sterrenparade, eerst inspiratie op gedaan met koffie en chocolade.





Patroontjes tekenen, knippen enz......


Dit keer gekozen om een groter blok te gaan maken, hier zie je het begin.




Vandaar naar binnen werken, kijk eens het lijkt net of kijkt de zon al om een hoekje.




En hier straalt die dan echt, laat hem vooral blijven schijnen.




Maar hij is rond, en het worden blokken dus een buiten rand erom heen.




En dan nu heerlijk naar buiten, genieten van de zon. Enne.......verder werken aan de volgende blokken.




Fijne zonnige zondag!

Geartsje

zondag 23 juni 2013

Druk Weekje

23 juni

Druk weekje voor mijn gevoel achter de rug, al kan ik niet precies zeggen waarvan. Soms voelt dat gewoon zo en heb je het idee dat je aldoor loopt te rennen en te vliegen. Werken, poetsen, boodschapjes tussendoor enz. Dan lijkt het of kom je aan de leuke dingen niet toe. Maar toch die waren er ook, zeker.
3 uur moeten vergaderen,pffff.... niet mijn ding, maar toch krijgt dan zo'n vergadering een hele leuke wending. Oeps ik was het zelf helemaal vergeten maar ik was 12 1/2 jaar in dienst voor de organisatie waarvoor ik werk. Dus feestelijk in de bloempjes gezet, en daar word ik dan helemaal blij van.



Maar ik wou ook zo graag met mijn sterrenparade verder, ik had immers de 4 blokken vorige week al geknipt. Blok 1 was al snel gemaakt.




Elke vrij moment ging mijn mandje met geknipte lapjes dan ook met me mee. Van buiten naar binnen, van bank naar eethoek, op de boot enz. Ik had namelijk voor mezelf een beetje een planning wanneer ik ze klaar wou hebben.
Vandaag was mijn familie een dagje bij ons op het eiland, dus gisteren een dagje voorbereiding gehad. Boodschappen gedaan en in de keuken gestaan, maar toch gisterenavond de laatste hand gelegd aan blok 3. Vanmorgen al vroeg uit de veren om nog even de taart op te maken en was er zelf nog even tijd over om aan blok 4 te beginnen.
Na een heerlijke dag met elkaar te hebben doorgebracht, en de visite met de laatste boot was vertrokken naar de wal toch nog even blok 4 afgemaakt.




En dan nu weer even graaien en grabbelen in de bakken voor de volgende blokken. Welke dat gaat worden weet ik nog niet maar laat ik je nog weten.

Groetjes Geartsje

zaterdag 15 juni 2013

Feest

15 juni

Vorige week begonnen met de quilt Sterrenparade uit de jubileumuitgave van het quiltnieuws. Toen het eerste blok was gemaakt kreeg ik goed de smaak te pakken.


Daarna volgenden er nog 3 zodat  al de 4 blokken klaar zijn. 



Zo hadden we deze week ook nog een heel "geslaagd"feestje!




Onze dochter heeft haar diploma binnen gehaald, met een prachtige cijferlijst gaat ze van school. (deze dochter knipt vaak voor mij patroontjes uit stof).
Deze week even niet want voor de volgende blokken ligt het alweer klaar.




Heel veel zin in om mee verder te gaan, maar vandaag alweer een feestje. Muzikaal Bootwateren in het dorp waar we wonen. Nu is dat wel heel dichtbij ons huis, de muziek roept mij nu naar buiten dus dat gaan we eerst doen.




Fijn weekend!

Groetjes Geartsje



zondag 9 juni 2013

Sterrenparade

9 juni

Bij de nieuwe quiltnieuws zat een speciale jubileum uitgave waar ik helemaal onrustig van werd. Ik heb nog zoveel restjes liggen die hiervoor prima in aanmerking zouden kunnen komen, dus.......
Alle bakken op tafel en heerlijk om rommelen.



Voor het eerste blok zijn de kleuren uitgezocht, het werk kan beginnen.


Zie je het patroon liggen? Dat moet het gaan worden. Mooi hè? Ik ben helemaal blij met deze jubileum uitgave.




Mijn eerste blok ligt geknipt klaar, het begin is er!




Hierna een lekkere strandwandeling gemaakt met manlief en de honden. 


Nu een lekkere bak koffie met een stukje heerlijke witte chocola van de chocolaterie van het eiland waar onze dochter sinds gisteren een baantje heeft.
En dan nu weer verder met mijn blok waar ik 4 van moet maken.

Fijne zondag
Geartsje


zondag 2 juni 2013

Vuurtoren

2 juni

Zoals jullie in mijn vorige blog al hebben kunnen lezen was ik even met een toepasselijk mini quiltje begonnen. Toepasselijk voor op onze nieuwe stek.Een leuk werkje om even in een weekendje te maken.



Hier was al een beetje zichtbaar hoe het quiltje er uit kwam te zien.




En kijk hier zit het quiltje al in elkaar. Dan nog een mooi stofje voor achterkant en bies uitzoeken.
Dit werkje vandaag lekker buiten gedaan, het was zo'n heerlijke zonnige dag. Echt genieten!




En af is die dan. Maar wat doe je dan met zo'n mini quiltje..... Er riep hier in huis al een zet de theepot erop. Nou ja......nee hoor, een veel mooier plekje hebben we kunnen vinden. Zeg nu zelf dit is toch beter dan een theepot op het schijnende licht van de vuurtoren. 




Nu nog lekker even genieten van de laatste zonnestralen achter in de tuin met een bakje koffie. 

Groetjes Geartsje