maandag 28 oktober 2013

Storm

28 oktober

Vandaag onverwacht een vrije dag. Het leek me niet verstandig vanmorgen met de veerboot naar de wal te gaan om te werken. Dat dit een verstandig besluit was bleek later op de ochtend. Er gingen namelijk nogal wat bomen om en in korte tijd konden we de straat niet meer uit. Wij zijn uit ons huis geraakt omdat een boom wel zeer ernstig heen en weer ging, de tegels en de grond zagen we bij ieder windvlaag omhoog komen. Dit was erg beangstigend. De boom staat nog maar dat is voor vele anderen niet te zeggen, hier een foto bij ons op de hoek van de straat.Hier een foto van het oudste pandje van het eiland, wat een geluk dat beide bomen het pand niet hebben beschadigd.Maar wat een saamhorigheid op zo'n dag. Toen we weer naar huis konden bleek dat we geen water hadden. Flessen water ingeslagen zodat we toch koffie konden maken. Nu net vanavond stroomt er weer water uit de kraan.
Wat doe je dan op zo'n dag, één keer raden........De onder- en tussenlaag aan de top rijgen. Hierna kan het doorpitten beginnen.
Een beginnetje is gemaakt, maar nu na deze winderige/stormachtige dag net als onze beide hondjes languit voor de houtkachel.Fijne avond!

Geartsje


1 opmerking:

  1. Tja, leuk quiltweertje, maar wel spannend. Hier regende het dakpannen en dakplaten, dus toen manlief thuis kwam moest ie direct het dak op ;-) Las al op omrop fryslân dat jullie zonder water zaten..
    Ennuuuh, die bomen? Die gaan straks in de houtkachel?

    BeantwoordenVerwijderen